Faillissement voor Stadsbakkerij Zierikzee

De Stadsbakkerij met drie vestigingen op Schouwen-Duiveland is failliet. Eigenaar Wilfred Droppers heeft op 21 september zelf het faillissement van zijn bedrijf aangevraagd. Sinds 2010 kwam het bedrijf in een neerwaartse spiraal terecht. Recessie, verandering in de markt en het consumentengedrag zorgden er voor dat het minder ging. Door het faillissement verliezen 15 mensen hun baan.

In juni van dit jaar stapte de zus van de ondernemer uit het bedrijf. Droppers besloot niet langer zelf te bakken, maar samen te werken met meesterbakker Bliek in Middelburg. De bakkerij in Zierikzee sloot in juni en de medewerkers kwamen in dienst bij Bliek. Maar uiteindelijk bleek de tijd te kort om deze stap tot een succes te maken.

De Stadsbakkerij had in het verleden 4 vestigingen op Schouwen-Duiveland. Twee in Zierikzee, een in Brouwershaven en een in Bruinisse. De winkel in Bruinisse werd in augustus al gesloten omdat de zaak niet zo goed liep. Het personeel werd toen nog ondergebracht bij de andere vestigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *