Ga jij de uitdaging aan? Gooi dan nu de trossen los

Dit jaar willen we ons richten om de jeugd meer te betrekken bij de Blue Peter. Als je met erfgoed wilt blijven varen, dan moet de gemiddelde leeftijd omlaag.

Verontrustende berichten in de media over de sterke vergrijzing van de watersport en watersporters heeft ons aan het denken gezet. De watersport branche is naarstig op zoek naar jongeren!
Tijdens onze 10 jarig jubileum is te meer gebleken hoe bloed fanatiek de jeugd bezig is met het traditioneel schipperen tijdens de Blue Peter Hardzeildagen.
Kinderen leren meestal zeilen in een Optimist. Je leert alle basisbeginselen van het zeilen en dit is tevens de basis van het traditioneel schipperen zonder gebruik van de motor.
Zeilen is een complex spel van tactiek, strategie, multitasking, meteorologie, concentratie, passie en doorzettingsvermogen.
Dit alles komt samen tijdens ons driedaags zeilevenement op het Grevelingenmeer.
Werken met zeil & wind, mijlen berekenen, het beheersen van de techniek en het inschatten van het weer blijkt de uitdaging, die de jongere generatie aanspreekt.
Met ons evenement kunnen we de jeugd enthousiasmeren om het “echt” traditioneel schipperen her te beleven en voort te zetten.
De wereld van de watersport en platbodems vergrijst, maar dit evenement maakt het voor de jeugd ook leuk om mee te doen. Blue Peter is voor jong en oud!
Dus twijfel niet en schrijf je in voor de nieuwe editie van de Blue Peter Hardzeildagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *